dimarts, 24 de juliol del 2012

Menys per viure millor! Serge Latouche, Jordi Pigem i Joan Matínez Alier a Rupià



Serge Latouche , Jordi Pigem i Martínez Alier a Rupià el 27 de juliol a les 19h. a la plaça: Menys per viure millor! Decreixement,



Treballar menys per treballar totes, valors per un món en transformació, alternatives vers les retallades i el deute. 
Recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular -ILP- de dació en pagament, paralització dels desnonaments i lloguer social, adhesió a les manifestacions del 27J per la reducció urgent dels privilegis de diputats i senadors, cancel·lació de sous vitalicis, subvencions a partits i sindicats. Insummisió davant del deute il·legítim etc.etc.

Debat: Com fixar les bases per a una prosperitat sense creixement econòmic a costa del limitats recursos naturals i vers una igualtat d'oportunitats per a tots el pobles de la terra per a utilitzar els recursos renovables i la sobirania alimentaria. En un planeta finit no és poden explotar els recursos naturals de manera infinita, en un planeta finit no hi cap una especulació  per a donar guanys a uns pocs i augmentar la pobresa de la majoria, no podem suportar per més temps l'augment de l'explotació de recursos miners, la mà d'obra barata d'altres continents, la transformació d'Europa i EUA en societats de serveis terciaris, on l'atur i la repressió creixen i les entitats especulatives fan el seu negoci a costa de la pobresa de la immensa població abocada a la pobresa, misèria, atur, desnonaments i desesperació. Cal proposar alternatives URGENTS.

Logística: EeA, Núria Vidal de Llobatera a Rupià. Si voleu quedar-vos a dormir porteu tendes de campanya i bicicletes per anar de l'estació de Flaça a Rupià  (la gent que puja de Barna ho fan amb el tren ve de Barcelona a Flaça dijous sobre las 17.00 i surt de Barcelona (Regional 15.16 des de Sants) És pot anar a peu o en bicicleta des de Flaça a Rupià. Si veniu amb bici també podreu anar a la platja, quan us ve de gust ( a 10km) . Sobre tot feu-nos-ho saber a la meva adreça si veniu amb tendes i penseu quedar-vos alguns dies als seminaris de decreixement que acompanyaran aquesta trobada de dijous a diumenge, per a organitzar els àpats i espais per acampar (nuriavidaldellobatera@gmail.com; 972.76 70 20; 686 28 33 29)

Serge Latouche, economista francès, professor èmerit de la Universitat de Paris, celebre ideòleg i partidari del decreixement econòmic, crític a la ortodòxia econòmica productivista capitalista relacionades amb el desenvolupament i progrés que produeix més riquesa material als rics i menys igualtat d'oportunitats i més pobresa als pobres. Segons S. Latouche "El decreixement, com a tal, no és veritablement una alternativa concreta; més aviat seria la matriu que dona lloc a l'eclosió de múltiples alternatives. Evidentment qualsevulla proposta concreta o contra-posada és a l'hora necessària i problemàtica" Cal doncs debat. Autor entre altres de: 
.
·  Sobrevivir al desarrollo: de la descolonización del imaginario económico a la construcción de una sociedad alternativa, Ed. Icaria (2007).
·  La apuesta por el decrecimiento: ¿cómo salir del imaginario dominante?, Ed. Icaria (2009).
·  Pequeño tratado de decrecimiento sereno, Ed. Icaria (2009).
·  Decrecimiento y posdesarrollo: el pensamiento creativo contra la economía del absurdo, Ed. Icaria, 2009.
·  La hora del decrecimiento”, Ed. Octaedro (2011).

Jordi Pigem, filosof de la ciència veí de l'Empordà,  Segons J. Pigem "Per una bona crisi cap a una societat més sana, sabia i ecològica. El sistema es desmunta i tenim una oportunitat insòlita de canviar el món". Autor entre d'altres: 
·  Buena crisis: Hacia un mundo postmaterialista (Kairós, 2009) 
·  GPS (global personal social). Valores para un mundo en transformación. (Kairós, 2011), 
·  Heu dit austeritat?. Psicologia de la (ir)racionalitat económica (2012). 

Joan Martínez Alier, veí de Rupià, catedràtic emèrit de la UAB, Membre fundador i ex-president de la International Society for Ecological Economics, impulsor de l'ecologisme polític i dels pobres arreu del món ."La contabilitat econòmica no té en compte els danys ambientals ni el valor dels recursos esgotables. L'actual crisi econòmica ha de donar lloc a un canvi de tendència en les emissions de CO2 als països occidentals, en els quals les seves economies han entrat en el que graciosament és diu "creixement negatiu", La prosperitat sense creixement econòmic és possible com defensava fa uns mesos  Tim Jackson assessor dels laboristes britànics.  Autor en altres de:

·  1972Cuba: economía y sociedad (con Verena Stolcke)
·  1984L'Ecologisme i l'economia
·  1991La economía y la ecología (con Klaus Schlüpmann)
·  1992De la economía ecológica al ecologismo popular
·  1997Pobreza, desarrollo y medio ambiente. VVAA
·  1999Introducció a l'economia ecològica
·  2000Economía ecológica y política ambiental (con Jordi Roca i Jusmet)
·  2001Naturaleza transformada. Estudios de Historia Ambiental en España (con Manuel González de Molina)
·  2003¿Quién debe a quién? deuda ecológica y deuda externa (con Arcadi Oliveras)
·  2010El Ecologismo de los pobres: conflictos ambientales y lenguajes de valoración  Nueva edición.(Editorial Icaria (2011)

Organitza : Entitats TER-FLUVIÀ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada